A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Schuster Borka
Írta: ,
A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Kép forrása: mne_len/depositphotos.com

Egy ideális világban minden nap gondoskodnék szépen bekészített uzsonnás dobozkákról, előre sütött-főzött finomságokról, de valljuk be őszintén: nincs időnk mindenre, és ilyenkor azzal zsonglőrködünk, ami van. Szerencsére az évek alatt kialakult, mi az amit jószívvel elő tudok venni, mert isteni finomak és jól csillapítja az éhséget. A kedvenc snackjeimet csak bedobom a táskámba, aztán napközben meg bedobom őket az arcomba, ha érzem, hogy már nagyon fogy a lendület. És mehet tovább a nap! (X)

Chio Potato Cracker

A Chio új generációs krékerét nyáron fedeztem fel, amikor a boltokba került, két ízben is kapható, az egyik a Creamy Paprika, a másik pedig az én kedvencem, a Sea Salt & Onion. Krumpli alapú masszából készül, extra vékony, így tökéletesen ropogós, ami már önmagában is élvezetessé teszi a rágcsálását, bár tény, hogy az íze teszi fel a koronát.

Mindig tartok belőle otthon, és ha tudom, hogy rohanós napom lesz, dobok belőle a táskámba, mert pont jól elveszi az éhségérzetet két étkezés között, de nem is telít el annyira, hogy utána ne tudjak enni.

Nagy előnye még, hogy bár olyan igazi „bűnözős finomság” feelingje van, annak minden jóságával együtt, valójában egészségesebb, mint a zsírban sült snackek: az íze alapján nem is gondoltam volna, de aztán a csomagoláson megláttam az OVEN BAKED feliratot. Mivel kemencében sült, így sokkal nyugodtabban ropogtatom. Ja, és hazai gyárban készül, innen jut el a környező országokba is, ami nekem szintén szívügyem.

Müzliszelet

Édes, ragacsos, és sokféle ízben kapható, úgyhogy gyakorlatilag megunhatatlan. Bevallom, ha néha kimarad a reggeli (ami tudom, nagyon-nagyon nem szép dolog), akkor is ezt teszem el, de egyébként is szinte mindig van a táskámban.

Gyorsan, fél kézzel is meg tudom enni, hamar és sokáig energiát ad a benne található szénhidrát. Elkészíteni sem ördöngösség, de biztosan akad kedvenced a boltok polcain is.

haarmony/depositphotos.com

Magvak mazsolával

A jó öreg diákcsemege igazi mentőöv lehet, hiszen a benne lévő mazsola segít kicsit megemelni a vércukorszintet, az olajos magvak pedig adnak egy adag plusz magnéziumot, így segítenek elviselni a napi stresszt.

Ráadásul tudom, hogy jót tesznek a szívnek is, így miközben eszem, még jól is érzem magamat tőle. Általában még indulás előtt áttöltöm egy zárható edénybe, vagy viszek magammal zacsóösszefogó csipeszt, mert tudom, hogy nem eszem meg egyszerre, és ha kiszóródik a táskámban, azon a világ összes magnéziuma sem segít.

bit245/depositphotos.com

Zöldségrudak

Ha próbálok jobban odafigyelni a vitamin- és rostbevitelre, akkor előre teszek el a hűtőbe rudacskákra vágott zöldséget, így amikor szükségem van rá, csak felmarkolok párat, és bedobom az erre a célra rendszeresített, éppen megfelelő méretű kis műanyag edénykémbe. A rudacskákat bármikor, akár fél kézzel is elropogtatom, diétás napokra felülmúlhatatlan.

Ha van időm, akkor még egy kis tégelyben valamilyen zöldfűszeres-joghurtos szószt is elteszek melléjük, ha nincs, akkor vagy magában eszem, vagy útközben veszek egy natúr joghurtot, és abba tunkolom a répa-, uborka- és zellerrudakat. 

daxiaoproduction/depositphotos.com