Kézműves finomságok – Próbáld ki őket otthon!

Írta: ,

Ha te is rajongsz a természetes módon elkészített kézműves ételekért, és szívesen kipróbálnád őket otthon is, akkor olvass tovább, hogy megtudd, mi a titka a legfinomabb fagylaltnak vagy az isteni házi kenyérnek!

Joghurtos málnafagylalt házilag Kép forrása: cakecrumbsbeachsand.com

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 2 dl habtejszín
  • 4 dl natúr joghurt
  • 30 dkg málna

Elkészítés:

A málna felét turmixold össze a cukorral, a joghurttal, egy fél citrom lereszelt héjával, és pár csepp citromlével. A gyümölcs másik felét villával enyhén törd össze, így keverd a turmixhoz a habbá vert tejszínnel. Ha kihűlt a krém, tedd rögtön a mélyhűtőbe, majd félóránként keverd át alaposan, amíg meg nem fagy. Így a fagyi krémes lesz és a gyümölcsdarabok is megmaradnak. Ez a recept bármilyen gyümölccsel kivitelezhető, próbálkozz bátran.

Ropogós házi kenyér Kép forrása: alessandroguerani.com

Kenyeret te is könnyedén készíthetsz otthon, így örökre lemondhatsz a boltban kapható, előre csomagolt változatokról.

Így készítsd el:

Egy 800 grammos kenyérhez 250 gramm teljes kiőrlésű rozslisztre és ugyanennyi, szintén teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztre lesz szükséged.

Szárított élesztőből egy teáskanálnyit, sóból két teáskanálnyit adj a lisztekhez, majd másfél-két csapott evőkanál cukrot az élesztő miatt. Ha mindezt összekeverted a magokkal, akkor mérj ki 180 ml vizet és 175 ml kefírt, illetve másfél evőkanál olívaolajat, és ezeket mind keverd össze. Hagyd meleg helyen kelni egy órát, majd sütőpapírral kibélelt jénai edénybe, esetleg őzgerincformába téve süsd közepes hőmérsékleten körülbelül 40-45 percig. Felvágni csak kihűlt állapotában érdemes!