Így válassz éttermet, ha mesés kilátásra és felejthetetlen gasztroélvezetre vágysz

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Képzeld el, hogy egy egész város a lábaid előtt hever, miközben mámorító ételek friss ízekkel csábítanak, a napsütés simogatja a bőrödet, és madárcsicsergős környezetben lazíthatsz, vagy éppen készülhetsz fel a nap kihívásaira. Menthetetlenül itt van a nyár, a Locavore Panoráma Terasz szakértőjének tippjeivel pedig abban segítünk, hogy biztosan ne fogj mellé a választásnál!

Elhelyezkedés

Terasz és terasz között hatalmas különbség van, az adott étterem környezete pedig komolyan meghatározza az étkezés hangulatát.

Már az ókori görög istenek is tudták, hogy a hegy teteje az egyik legjob hely a világon.

Nem véletlenül, a tiszta levegő és a pazar látvány hatására még jobb étvággyal fogod elfogyasztani a felszolgált fogásokat.

Érdemes körülnézni a Tabán, a Citadella, a Gellért-hegy, a Normafa, Visegrád és a Balaton északi partjának környékén.

Az elhelyezkedés nem mellesleg a felhasznált alapanyagokat is befolyásolja, hiszen egy minőségi, lokálpatrióta étterem komolyan épít a helyi termelők által kínált termékekre. 

Chef

Mindenki olyan étterembe vágyik igazán, ahol a távozásnál az a gondolat fogalmazódik meg a fejében, hogy „ide mindenképpen visszatérek“.

Mindehhez természetesen a helyszín, az ételek és a személyzet is szervesen hozzájárul, de a legnagyobb részben a chef az, aki az egyes ízcsodák megálmodójaként az összképet leginkább befolyásolja.

Egy neves konyhafőnök garanciát jelent arra, hogy nem fogsz csalódni az ételekben.

Ha fantáziadús, minőségi fogásokra vágysz, nézz utána, ki vezeti a konyhát a kiszemelt helyen!