Így válassz éttermet, ha mesés kilátásra és felejthetetlen gasztroélvezetre vágysz

Írta: ,

Képzeld el, hogy egy egész város a lábaid előtt hever, miközben mámorító ételek friss ízekkel csábítanak, a napsütés simogatja a bőrödet, és madárcsicsergős környezetben lazíthatsz, vagy éppen készülhetsz fel a nap kihívásaira. Menthetetlenül itt van a nyár, a Locavore Panoráma Terasz szakértőjének tippjeivel pedig abban segítünk, hogy biztosan ne fogj mellé a választásnál!

Elhelyezkedés

1/4 Elhelyezkedés

Terasz és terasz között hatalmas különbség van, az adott étterem környezete pedig komolyan meghatározza az étkezés hangulatát.

Már az ókori görög istenek is tudták, hogy a hegy teteje az egyik legjob hely a világon.

Nem véletlenül, a tiszta levegő és a pazar látvány hatására még jobb étvággyal fogod elfogyasztani a felszolgált fogásokat.

Érdemes körülnézni a Tabán, a Citadella, a Gellért-hegy, a Normafa, Visegrád és a Balaton északi partjának környékén.

Az elhelyezkedés nem mellesleg a felhasznált alapanyagokat is befolyásolja, hiszen egy minőségi, lokálpatrióta étterem komolyan épít a helyi termelők által kínált termékekre. 

Chef

2/4 Chef

Mindenki olyan étterembe vágyik igazán, ahol a távozásnál az a gondolat fogalmazódik meg a fejében, hogy „ide mindenképpen visszatérek“.

Mindehhez természetesen a helyszín, az ételek és a személyzet is szervesen hozzájárul, de a legnagyobb részben a chef az, aki az egyes ízcsodák megálmodójaként az összképet leginkább befolyásolja.

Egy neves konyhafőnök garanciát jelent arra, hogy nem fogsz csalódni az ételekben.

Ha fantáziadús, minőségi fogásokra vágysz, nézz utána, ki vezeti a konyhát a kiszemelt helyen!

 

Alapanyagok

3/4 Alapanyagok

Képzeld el, milyen biztonságot adna, ha tudnád, hogy pontosan mi is kerül a tányérodra, és az alapanyagokat honnan szerezték be.

A jó étterem ismérve, hogy minél több helyi gazda által előállított alapanyagot használnak a konyhában.

Ezáltal elkerülhető, hogy ismeretlen forrásból származó, vegyszerekkel kezelt hozzávalókból készüljön az étel.

Ha számodra is fontos, hogy egészséges, hazai nyersanyagból készült fogások kerüljenek a tányérodra, mindenképpen nézz utána, hogy az étterem milyen termelőkkel áll kapcsolatban.

Stílus

4/4 Stílus

Választás előtt mérlegelj, milyen stílusú étteremben érzed igazán jól magad!

A gasztronómia fellegvárai a minimalista hangulattól az egzotikus berendezésen keresztül a modern enteriőrig számos stílusban várják vendégeiket.

Érdemes végignézned a kiszemelt hely képgalériáját, így biztosan jó hangulatban fog telni az étteremben töltött idő.

A stílus azonban nemcsak a részletekben, hanem a kiszolgálás milyenségében és a személyzet udvariasságában is rejlik.

Nem mindenki szereti a közvetlenséget, vagy éppen ellenkezőleg, a távolságtartó magatartást, vagy azt, ha végig mellette állnak evés közben.

Ha biztosra szeretnél menni, olvass véleményeket az étteremről, sok kellemetlenséget védhetsz ki, ha utánajársz a tapasztalatoknak.