Csokoládé és kecskesajt? 5 váratlan ízkombináció, amit ki kell próbálnod

Zabolai Margit
Írta: ,
Csokoládé és kecskesajt? 5 váratlan ízkombináció, amit ki kell próbálnod

A kémia szakértői szerint elemek, kötések és képletek állnak minden íz mögött, és ezekből könynen kiolvasható, hogy a különböző éteklek mennyire passzolnak egymáshoz. Mi viszont csak azt tudjuk, hogy az alábbi szokatlan ízpárosítások örökre rabul ejtenek, ha egyszer kipróbálod őket. Merj kísérletezni!

Étcsokoládés kecskesajt

Évekkel ezelőtt egy elegáns sajtótájékoztatón egy bonbonkészítő mester kínált csokoládés csodákat.

Miközben azon merengtem, melyiket is válasszam, maga a mester hajolt oda hozzám, és azt javasolta: próbáljam ki a kecskesajtosat.

Lebiggyedt ajkaimat látva tovább biztatott: nézzem csak meg, minden bonbonból nagyon sok van még, a kecskesajtosból alig maradt.

Vettem hát egy nagy levegőt, tettem egy próbát, és nem bántam meg. Sőt!

Azóta is azt mondom, ez a bizonyíték, hogy a csokival minden finomabb lesz: a kicsit sós, nagyon krémes kecskesajt és az étcsokoládé fanyarsága tényleg mesébe illő páros.

Csak vágj kisebb kockákat a sajtodból, locsold meg őket felolvasztott étcsokoládéval, és néhány perc alatt felülmúlhatatlan desszertet alkotsz!

Dinnye-uborka-mozzarella

A görögdinnyét legtöbbször édességekben használjuk, pedig a magas víztartalmú gyümölcsöt - ami tulajdonképpen egy tök fajta, úgyhogy botanikusok nyugodtan elkezdhetnek vitatkozni rajta, hogy tulajdonképpen gyümölcsnek nevezhetjük-e - salátákban, sós ételekben is nyugodtan kipróbálhatod.

Néhány szelet mozzarellával, frissen szeletelt kígyóuborkával, esetleg egy kis balzsamecettel meglocsolva tökéletes, hűsítő nyári salátát dobhatsz össze, ami méltó kísérője lesz a grillen sült húsoknak.

Bazsalikommal vagy rozmaringgal tovább turbózhatod a salátádat, ezek a fűszerek szintén remekül illenek a kellemesen édes görögdinnyéhez, és még frissebbé teszik az összhatást.