Csodás inspirációk a látványos gyümölcssalátákért

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A gyümölcssaláták abszolút ideális desszertek, hiszen feltöltik a szervezet vitamin és ásványi anyag raktárait, ráadásképpen könnyű őket változatosan elkészíteni. A látvány óriásit dob a fogyasztási kedven, márpedig ha az alábbi inspirációkat kipróbálod, te sem fogsz tudni lemondani ezekről a finomságokról. 

A változatos formákért Kép forrása: witandwhistle.com

A süteményszaggatót messze nem csak akkor használhatjuk, amikor aprócska, frissen sült édességeket gyártunk a családnak. Példának okáért az egyik leglátványosabb gyümölcssalátát készíthetjük a segítségével, amit barátaink, vendégeink valaha láttak.

Erre a célra az egyik legideálisabb alapanyag a görögdinnye, ami kellően nagy felületet biztosít, ha nem a hagyományos módon szeleteljük fel, hanem egyforma méretű karikákra vágjuk.


Sárgadinnye kosárka friss gyümölcsökkel


Ha ezzel elkészültünk, nincs is más dolgunk, minthogy a lehető legkisebb rések kihagyásával különféle formájú falatokat szaggassunk.

A darabkák önmagukban is maximálisan megállják a helyüket, de természetesen vegyíthetjük a formákat egymással, vagy akár más gyümölcsökkel is fokozhatjuk az ízhatást. 

Gyümölcsgolyócskák Kép forrása: thekitchn.com

Még mindig a formák világában maradunk, ugyanis a süteményszaggató használatán felül talán ismertebb megoldás a meggymagozó, segítségével szintén érdekes és izgalmas gyümölcssalátát készíthetünk.

Lényegében bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk, amennyiben annak kellően kemény, vagy merev a húsa.

Tökéletes a célra az alma, a görög- és a sárgadinnye (utóbbi néhány csepp rummal a baráti kör kedvenc nassolnivalója lesz).

Az elkészítés során egyszerűen fogjuk a meggyvájót, majd kerekítsünk ki golyócskákat a segítségével a gyümölcsök húsából.

A különböző színű golyócskák mindennemű körítés nélkül is tökéletes mutatnak az áttetsző üvegedényekben. Ha tálcára helyezzük a folyókat, lefagyaszthatjuk őket, így nyáron gyümölcs „jégkockákkal” ízesíthetjük a frissítőnket.