6 gyakori hiba, amit el kell kerülnöd, ha vendégséget tartasz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
6 gyakori hiba, amit el kell kerülnöd, ha vendégséget tartasz

Egy vendégség, házibuli nem csak attól lesz jó, hogy isteni háromfogásos menüt készítesz és minőségi borral kínálod a vendégeid. Rengeteg apróság van, ami negatív, illetve pozitív irányba befolyásolhatja az este hangulatát, és biztosan te sem szeretnéd, hogy a barátaidban keserű emlékként éljen az összejövetel. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amiket egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetsz!

Önkiszolgálásra kényszeríted a vendégeket Kép forrása: apartment34.com

Ha nem a két legjobb barátnődet várod, akik úgy nyitogatják a hűtőajtódat, mintha otthon lennének, akkor nem jó ötlet teljesen a látogatókra bíznod az önkiszolgálást.

Biztos te is voltál már úgy vendégségben, hogy közölték veled, „sör a hűtőben, édesség a pulton”, de mégsem érezted természetesnek, hogy kiszolgáld magadat.

Nos, ez akkor is igaz, ha te vagy a vendéglátó – szépen készítsd ki azokat a falatokat, amiből vehetnek, mert a legtöbb vendégnek nem természetes, hogy mászkálnak az otthonodban.

Nem méred fel a terepet Kép forrása: thekitchn.com

Fontos szempont, hány embert hívtál meg, és az is, hogyan tervezed az este lebonyolítását. Ha csak néhány főről van szó, akkor általában nem kell átrendezni a lakást.

Képzeld magad elé, hol tudnak leülni, hányan férnek el a kanapén, kell-e plusz szék, vagy ha beteszed a nasikkal teli asztalt a szobába, ki tudnak-e menni tőle az ajtón.

Számíts arra, hogy az emberek leragadnak ott, ahol az étel és az ital található. Ha nem akarod, hogy mindenki az aprócska konyhában tanyázzon, akkor inkább a szobában legyen a terülj-terülj asztalkám.