6 dolog, amire a muffin sütődet használhatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bár a muffinok és a különböző tündértorták abszolút virágkorukat élik, ezeket a hasznos kis sütőformákat messze nem csak a hagyományos módon használhatjuk fel. Még a konyhán belül is változatos szerepeket tölthetnek be, de a kreativitást kedvelők a lakás bármely részén felhasználhatják őket.

Szívecske alakú sütikhez Kép forrása: cookingforbusymums.com

Igaz, a Valentin-nap még messze van, de a szívecske alakú sütemények minden különlegesebb alkalom során megállják a helyüket.

Elkészítésükhöz nem feltétlenül van szükség szív alakú kiszúróra, vagy akár szilikonos formákra, bőven megfelel a célra a jól bevált muffin sütőnk.

Helyezzük a szokásos módon a formába a muffin papírt, majd ékeljünk egy üveggolyót a forma és a tapadásmentes papír közé.

Persze, más anyaggal, tárggyal is helyettesíthetjük a golyót, de feltétlenül olyat válasszunk, amiben a magas hőhatás sem okoz kárt.

Ezt követően már nincs is más dolgunk, mint a szokásos recept alapján elkészített muffin tésztát beletölteni a formába, készre sütni, végül pedig alkalomhoz illően díszíteni az apró tortácskákat.

Omlett készítéséhez

Amennyiben némi újdonságra vágyunk a hagyományos villásreggeliket illetően, úgy ismételten érdemes a muffin sütő után nyúlnunk.

A formákat vékonyan vajazzuk, vagy olajozzuk meg, majd szórjunk bele minden földi jót, ami a kezünk ügyébe kerül.

A hagyományos ízeknek megfelelően mehet bele az apróra vágott hagyma, színes paprika, sonka, szalonna, vagy akár a gomba. Ezt követően a sóval, borssal ízesített, kevés tejjel gondosan elkevert tojásokat óvatosan töltsük bele a formákba.

Utolsó lépésként alaposan szórjuk meg reszelt sajttal a reggelink tetejét, majd süssük egészen addig, amíg aranybarnára nem pirulnak.

Ízlésünknek megfelelően az omlett-muffinok aljára tehetünk pár aprócska kenyérdarabot, de pirítós formájában akár a kész falatok mellé is kínálhatjuk.

Kép forrása