Az 5 legjobb zöldséges egytálétel receptek

Bodnár Alexa
Írta: ,

A tavasz beköszönte egyet jelent azzal is, hogy egyre több lesz a friss idényzöldség. Mivel mindig a friss zöldségek dúskálnak a leginkább a vitaminokban, és a rosttartalmuk is igazán magas, ezért érdemes kihasználni, hogy a piacon, zöldségesnél rengeteg féléből vásárolhatunk, és készíteni belőlük egy-egy könnyű ebédet vagy vacsorát. Most megmutatjuk a kedvenc zöldséges receptjeinket, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz.

Babos rizs Kép forrása: cookfasteatwell.com

15 dkg babot és 15 dkg rizst külön-külön főzz meg bő, sós vízben, amikor pedig megpuhultak, keverd őket össze.

Egy serpenyőben, két kanál olíva olajon piríts meg 3 nagyobb fej apróra vágott gombát, egy szeletekre vágott padlizsánt, 1 csíkokra szelt kaliforniai paprikát és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, majd öntsd bele a babos rizst is.

Ízlés szerint sózd, borsozd az ételt, és kevergesd addig, amíg a rizs egy kicsit le nem pirul, majd tálalhatod is.

Hagymás burgonyakrémleves Kép forrása: iwashyoudry.com

Egy kanál vajon párolj meg 1 nagy fej apróra vágott vöröshagymát és egy csokor felkarikázott újhagymát, majd tegyél rá 1 kg apróra kockázott burgonyát.

Fűszerezd be sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel és babérlevéllel, majd öntsd fel 1,2 liter vízzel.

Ha a burgonya megpuhult, egy botmixer segítségével keverd krémesre a levest, majd adj hozzá 1 dl tejszínt és forrald össze. Friss snidlinggel a tetején tálald, pirított zsemlekockával.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!