Tofu mozzarellával

Írta: ,

Olasz fűszerekkel ízesített étel a mozzarellás tofu, sütőben készül.

Hozzávalók:

  • 2 csomag natúr vagy füstölt tofu
  • 4 darab paradicsom
  • 20 dkg póréhagyma vagy újhagyma
  • 3 csomag mozzarella
  • olívaolaj
  • bors
  • fokhagymapor
  • oregánó
  • bazsalikom

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200ºC-ra. A tofut vágd fel 1 cm méretű kockákra. 

A felfújtforma aljára önts olívaolajat, majd rakd bele a tofukockákat, és szórj rájuk sót és borsot. A paradicsomokat vágd fel darabokra, és oszlasd szét a tofukockákon. A póréhagymát vagy újhagymát vágd fel karikákra, és szórd a paradicsomdarabokra. Hintsd meg az egészet sóval és fűszerekkel. 

A mozzarellát vágd darabokra, és halmozd a hagymakarikákra. Szórd meg az egészet még egyszer sóval és borssal. Süsd 30 percig, amíg a sajt barnás színt kap.

(Fotó: flickr.com)