Tavaszi burgonyafelfújt

Írta: ,

Finom és tápláló étel háromféle tavaszi hagymával.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 maréknyi medvehagyma
  • 2 paprika
  • 1 póréhagyma
  • 2 újhagyma
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • vaj a sütőtál kikenéséhez
  • sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg, és karikázd fel vékonyan. Mosd meg a medvehagymát hideg vízben, rázogasd meg, és vágd fel csíkokra. A paprikákat mosd meg és kockázd fel, majd távolítsd el a szárukat és a magjukat. Az újhagymát vágd vékony karikákra, a zöldje egy részével együtt.

A tojást verd fel villával, majd keverd hozzá a tejfölt, a tejszínt, a mustárt, a szerecsendiót, a sót és a borsot.

A sütőtálat kend ki vajjal. Rakd bele rétegezve a burgonyát, a zöldségeket és a tojásos masszát. A sajtot reszeld le durván, és szórd a tetejére. Előmelegített 180ºC-os sütőben kb. 60 percig süsd. Amikor a sajt aranybarna színt kap, alufólia alatt süsd tovább az ételt.