Szezámmagos rántott csirkemell filé

Írta: ,

Sokak kedvence a szezámmagos csirke. A szezámmag valóságos kalciumbomba. Csontritkulás esetén rendszeres fogyasztása javasolt. Vitaminokban (A, B1, B2, E) és további ásványi anyagokban (foszfor, magnézium, réz, kálium, vas) gazdag.

Finom ízét legjobban pörkölve mutatja meg. A hagyományos rántott csirkemellel is szinte csodát tesz a szezámmag.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • bors
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemell filét szép vékony szeletekre vágjuk. Klopfolni nem kell, elég, ha tenyerünkkel meglapogatjuk. Sózzuk, borsozzuk a hússzeleteket.

A húsokat először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk.

A zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal. Ez a „borítás” lesz a panírozás utolsó állomása.

A szezámmagos zsemlemorzsába forgatott csirkemellet bevonatos serpenyőben megsütjük.

A szezámmagos csirkemellet salátával kínáljuk.