Sütőtökös tócsni – füstölt sajttal és tejföllel

Írta: ,

Szereted te is a tócsnit? Ha igen, próbáld ki a sütőtökös variációt is. Ha sütőtök barát vagy, garantáltan nem fogsz csalódni! A szerecsendió és a füstölt sajt valósággal megbolondítják ezt a téli zöldséges ételt. 

Jó szálasra reszeld a burgonyát és a sütőtököt is, így kevés lisztet fognak majd felvenni. Kicsit egészségesebb lesz így ez a tócsni is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 mokkáskanál só
  • 1-2 tekerésnyi bors
  • 1 kiskanálnyi metélőhagyma (szárított is jó)
  • olaj a sütéshez
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2-3 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és metélőhagymával ízesítjük.

Hozzákeverjük a tojást és a lisztet.

Bevonatos serpenyőben olajat hevítünk, és evőkanálnyi sütőtökös masszát teszünk bele. A kanál hátával elsimítjuk a tócsnit. A sütőtökös lapcsánka mindkét oldalát megsütjük.

Papírtörlővel bélelt tálra szedjük a tökös finomságokat. 

Tejföllel és reszelt füstölt sajttal kínáljuk a sütőtökös tócsnit.