Sütőtökös-póréhagymás karajtekercsek

Írta: ,

A sütőtök és a karaj pompás párost alkot. Remekül kiegészítik egymást, remek íz harmóniát alkotva. Ha lehet, fogyassz minél több sütőtököt, mindenféle formában. 

A sütőtök szebbé teszi a bőrünket, különösen a pattanások kezelésében lehet segítségünkre. Fogyasztása jótékonyan hat az emésztésre is. A meghűléses megbetegedések esetében is alkalmazható. Ha tehetjük és szeretjük, fogyasszunk minél többet belőle.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 nagy szelet karajfilé
  • bors
  • 15 dkg sütőtök megsütve
  • 9-10 cm-nyi póréhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A sütőtököt megsütjük, a töltelékbe szánt mennyiséget pürésítjük. A póréhagymát megtisztítjuk, 3 darabra vágjuk.

A sertéskarajt vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.

A húsra egyenletesen ráterítjük a megsütött sütőtököt. Középre fektetjük a pórét.

A megtöltött karajszeletet szorosan feltekerjük. Hústűvel megtűzzük. Így töltjük meg mindhárom húst is.

A göngyölt karajfiléket olajjal vékonyan kikent levehető fülű serpenyőbe helyezzük, és két fakanállal óvatosan forgatva körbesütjük őket. Majd a serpenyőt nyele nélkül 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre. A sütés utolsó 5 percében főzőtejszínnel felöntjük az ételt.

Ha kihűltek a sütőtökös-póréhagymás tekercsek, szeletelve, barna rizzsel tálaljuk.