Sütőtök gombával és csirkemellel töltve

Írta: ,

A gombával töltött sütőtök remek választás az egészséges táplálkozás követőinek. Roppant laktató étel, köret nem is kell hozzá. Vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében gazdag fogás.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb kanadai sütőtök
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg sampinyon gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2-3 tekerésnyi bors
  • kakukkfű
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 10 dkg edami sajt

Elkészítés:

A sütőtököket alaposan megmossuk, kettévágjuk, magjukat kikanalazzuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kevés olajon megdinszteljük. A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, a hagymához adjuk. Sózzuk, és 1-2 tekerésnyi borssal ízesítjük. Fehéredésig sütjük. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágva a húshoz tesszük. Kakukkfűvel ízesítjük. Ha a hús és a gomba is megpuhult, megtöltjük a felezett sütőtököket.

A tölteléket négyfelé osztva arányosan helyezzük el a kivájt tökökbe.

Egy tepsit ecset segítségével olajjal vékonyan kikenünk, és a gombás hússal töltött tököket szépen belesorakoztatjuk. 1 dl hideg vizet öntünk alá.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 óra alatt sülnek meg ezek a finomságok.