Sült hagyma mustárral – hús mellé is finom!

Írta: ,

Ezt az ételt hús nélkül és hússal is eheted. Nagyon finom főtt rizzsel vagy tepsiben sült krumplival, akár a köret mellé téve, akár azzal összesütve is.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 dkg hagyma
  • 1 teáskanál ecet
  • 4 dl pohár tejszín
  • 8 teáskanál mustár
  • bors
  • vaj
  • 1-2 teáskanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 kg csirke- vagy sertéshús
  • 20 szelet bacon szalonna

Elkészítés:

A hagymát vágd karikákra, és 10 perc alatt lassú tűzön párold meg vajban. Add hozzá az ecetet, a tejszínt, és kevergesd közepes lángon 5 percig. Keverd bele a mustárt, a sót és a borsot. Ha az ételt édesen szeretnéd enni, akkor 1-2 teáskanál cukrot is tehetsz bele. 

Ha hús mellé fogyasztod majd, akkor készítsd elő a húst: a csirkemellet vagy a sertéscombot vágd fel kockákra, a csirkecomb felső és alsó részét válaszd szét, és tekerd körbe baconnal.

Egy serpenyőben sóval és borssal süsd egy kicsit fehéredésig, majd rakd egy sütőedénybe. Oszlasd szét rajta a hagymás-mustáros szószt. 180 fokon hússal 60 percig süsd krumplival vagy hússal.