Spenótos-sonkás-tojásos rolád pulykamellből

Írta: ,

Húsvétra ajánlom ezt a gyönyörűséges hústekercset. Mennyei az íze, de látványnak sem utolsó. A spenótos-sonkás-tojásos rolád pulykamellből igazán fenséges fogás.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szép szelet pulykamell filé

bors

4 főtt tojás

4 szelet sonka

egy marék friss spenót

1 gerezd fokhagyma

olaj

8 szelet bacon

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd héját leszedjük. A tojásokat 4 felé vágjuk.

A spenótot megmossuk, eres részeit levágjuk. Kevés olajon egy karikákra vágott fokhagyma gerezddel együtt megfuttatjuk.

A pulykamellet szépen kiklopfoljuk. Módjával sózzuk, hisz a bacon is sós, majd borsozzuk.

Kiterítünk 2 bacon szeletet egy vágódeszkára egymás mellé. Ráfektetjük a pulykamellet. Rárakjuk a sonkaszeletet. A fokhagymás spenót levelek egy negyedét, és 4 tojás cikkelyt halmozunk rá.

A tekercset szépen, óvatosan feltekerjük. Hasonlóan készítjük el a többi tekercset is.

A tepsit vékonyan olajjal kikenjük, és a hústekercseket belehelyezzük.

180 fokon 35-40 percig sütjük. 20 percig fóliával letakarva, majd fólia nélkül.

Csinosan kettévágva spenót leveleken tálaljuk a mennyei töltött húst.