Spenótos palacsinta feta sajtos krémmel töltve

Írta: ,

A palacsintát szinte mindenki szereti. Többnyire édesen ismerjük. Érdemes sósan is kipróbálni! A spenótos palacsinta különösen finom!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 30 dkg friss spenót
  • olaj a sütéshez
  • 1 kis doboz sovány tejföl
  • 5 dkg feta sajt

Elkészítés:

A vastag ereitől megszabadított spenótot sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük.

Pici tejet adunk hozzá. Botmixerrel pürésítjük.

A többi tejből, tojásból, lisztből, szénsavas ásványvízből pici só hozzáadásával palacsinta tésztát készítünk. Hozzákeverjük a pürésített spenótot is.

A szokott módon megsütjük a palacsintákat.

A feta sajtot villával összetörjük, majd összedolgozzuk a tejföllel. A spenótos palacsintákat ezzel fetás-tejfölös krémmel kenjük meg.

Egy kiadós leves után remek második fogás, de vacsorára önmagában is jó.