Serpenyős toszkán sertés

Írta: ,

Ebben a serpenyőben nem csak a finom fűszerek, a zsenge paradicsom és a szaftos hús főnek össze, de egy kicsit a napfény íze is oda kerül a tányérodra.

A toszkán fogásoknak megfelelően ebben az egytálételben is az egyszerűség dominál, de éppen attól lesz olyan kívánatos ez az étel, hogy nincsen túlgondolva vagy agyonbonyolítva, egyszerűen csak összesüti mindazt, ami jó.

Hozzávalók:

4 szelet sertéshús, vékonyra klopfolva, 1 evőkanál olaj, 5 gerezd zúzott fokhagyma, másfél csésze friss paradicsom, kockákra vágva, 1 nagy fej hagyma, kockákra vágva, 2 teáskanál oregáno, 1 teáskanál zsálya, 1 teáskanál bazsalikom.

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőt forrósíts fel, majd öntsd rá az olajat, és amint átmelegedett, fektesd bele a hússzeleteket. Barnítsd mindkét oldalukat körülbelül 1-1 percig, majd vedd kisebbre a hőfokot, és add a hússzeletekhez a hagymát. Pirítsd össze őket,a hússzeleteket nagyjából 2 percenként megforgatva.

Ekkor add az ételhez a fűszereket, a paradicsomot és a fokhagymát, majd főzd 6-8 percig, amíg a paradicsom meg nem puhul és levet nem ereszt. Tedd a hússzeleteket tésztaágyra, és már tálalhatsz is.