Semmi hús! - A legjobb zöldséges egytálétel receptek

Írta: ,

A tavasz beköszönte egyet jelent azzal is, hogy egyre több lesz a friss idényzöldség. Mivel mindig a friss zöldségek dúskálnak a leginkább a vitaminokban, és a rosttartalmuk is igazán magas, ezért érdemes kihasználni, hogy a piacon, zöldségesnél rengeteg féléből vásárolhatunk, és készíteni belőlük egy-egy könnyű ebédet vagy vacsorát. Most megmutatjuk a kedvenc zöldséges receptjeinket, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz.

Hagymás burgonyakrémleves Kép forrása: iwashyoudry.com

Egy kanál vajon párolj meg 1 nagy fej apróra vágott vöröshagymát és egy csokor felkarikázott újhagymát, majd tegyél rá 1 kg apróra kockázott burgonyát.

Fűszerezd be sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel és babérlevéllel, majd öntsd fel 1,2 liter vízzel.

Ha a burgonya megpuhult, egy botmixer segítségével keverd krémesre a levest, majd adj hozzá 1 dl tejszínt és forrald össze. Friss snidlinggel a tetején tálald, pirított zsemlekockával.

Cukkinis lasagne Kép forrása: thisrawsomeveganlife.com

Két evőkanál olíva olajon párolj puhára egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd adj hozzá 2-3 gerezd zúzott fokhagymát.

Reszelj le 75 dkg mosott cukkinit, majd tedd a hagymára párolódni, és ízlés szerint fűszerezd be sóval és fehérborssal.

Párold rövid ideig, majd önts rá 1,5 dl tejszínt, és kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik.

Egy kevés olajjal kenj ki egy magasabb tepsit, majd tegyél bele egy kanállal a tejszínes cukkiniből, és erre jöhet az első adag lasagne lap. Rétegezd az ételt a következő sorrendben: cukkinimártás, néhány szelet paradicsom, friss bazsalikomlevél és lasagne lap.

Az utolsó adag tészta helyett szórj reszelt sajtot az ételre, majd 30-35 perc alatt süsd készre.