8 szuper recept mogyoróvajjal

Kovács Andrea
Írta: ,
8 szuper recept mogyoróvajjal

Kép forrása: prevention.com

A mogyoróvaj a mogyorókrém után az egyik legjobb dolog a világon, így nem is kérdés, hogy ha bármihez hozzáteszed, a végeredmény fantasztikus lesz. Nem, nem csak magában, desszertekhez vagy pirítóson szuper, akár leveshez, főételhez vagy izgalmas nemzeti ételekhez is felhasználhatod ezt a szuper alapanyagot. Felkészültél? Vigyázz, ha továbbkattintasz, biztosan megkívánod majd!

Fűszeres mártogatós Kép forrása: sallysbakingaddiction.com

Hozzávalók: 100 g mogyoróvaj, 1 kiskanál chili pehely, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál limelé, 3 evőkanál almalé, 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

Ha mindent kimértél és előkészítettél, akkor semmi más dolgod nincs, mint minden alapanyagot egymás után bepakolni egy késes botmixerbe, és simára keverni az egészet.

Akkor jó a szósz, ha az állaga selymes és nem túl sűrű. Szuper húsokhoz, tenger gyümölcseihez, zöldségekhez vagy snackként ropogtatnivaló mellé.

Curry kebab Kép forrása: m.startribune.com

Hozzávalók: 1 dl kókusztej, 2 evőkanál piros curry paszta, 1 evőkanál mogyoróvaj, 30 dkg sertéshús (kis darabokra vágva), 1-1 fej piros és sárga kaliforniai paprika, 1 lilahagyma, 1 paradicsom

Elkészítés:

Áztasd be a fanyársakat körülbelül húsz percre, addig keverd össze a kókusztejet, a curry pasztát és a mogyoróvajat, majd szedd ketté és hagyd állni, amíg előkészíted a nyársakat. A kis darabokra vágott húsokat és zöldségeket húzd fel a nyársakra, majd forgasd meg őket a korábban elkészített szószban.

Ha grillen készíted, akkor körülbelül 3-4 perc elég neki oldalanként, sütőben elkészítve pedig a színe alapján figyeld, és félidőben forgasd (a sütési idő a sütődtől és a beállítástól függ, de legalább 20 perc kell neki) Tálalás előtt újra csepegtethetsz a nyársakra a maradék szószból vagy kis tálban az asztalra is tehetsz belőle!