Rántott csirketekercsek, sárgabarackkal és grapefruittal töltve

Kovács Andrea
Írta: ,
Rántott csirketekercsek, sárgabarackkal és grapefruittal töltve
Ropogós csirketekercsek különleges gyümölcsös töltelékkel és könnyű sajttal. Nemcsak finom, hanem igen mutatós, különleges húsétel.

Hozzávalók:

- 2 egész csirkemell, filézett

- 4 evőkanál apró darabokra vágott aszalt sárgabarack

- 4 evőkanál apró darabokra vágott aszalt grapefruit

- 20 dkg mozzarella sajt, lereszelve

- 3 tojás

- 25 dkg zsemlemorzsa

- 40 dkg evőkanál finomliszt

- kevés tej a panírhoz

- só, bors

Elkészítése:

1. A csirkemelleket félbe vágjuk (így 4 darabunk lesz), majd mindegyiket kiterítjük: egy éles késsel hosszában mindegyiket félbe vágjuk, de nem vágjuk végig. Klopfoljuk ki a szeleteket óvatosan, hogy ne szakadjanak ki.

2. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk. Terítsük ki a szeleteket, majd a közepüket teljes hosszukban töltsük meg aszalt gyümölcsökkel. Szórjunk minden szeletre 1-1 csipet reszelt sajtot is. Tekerjük fel a szeleteket szorosan, és rögzítsük egy hosszabb fából készült nyárssal.

3. Elkészítjük a panírt. Egy tálban csomómentesen összekeverjük a felvert tojásokat, 3 evőkanál lisztet és kevés tejet, míg egy vastag palacsintatészta állagú keveréket nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk. A tekercseket bepanírozzuk: liszt, palacsintatészta és zsemlemorzsa.

4. Egy nagy serpenyőbe öntsünk annyi olajat, hogy a tekercseket legalább félig ellepje. Forró olajban, közepesen magas hőfokon a tekercseket aranybarnára pirítjuk (megforgatva). Ha megsültek, kitesszük papírtörlőre.

5. Pár perc pihentetés után ferdén kettévágjuk a tekercseket és tálaljuk. Reszelt sajttal alaposan megszórjuk (míg forró, kissé rá fog olvadni). Mandarin szeletekkel díszítjük, aranyburgonyával tálaljuk.