Párolt kelkáposzta körettel

Írta: ,

Az alábbi káposztaétel mellé adhatsz főtt tésztát, rizst vagy krumplit. A nyers hozzávalókból kb. 25 dkg a megfelelő mennyiség.

Ha hússal szeretnéd fogyasztani, 20 dkg felvágottat is tehetsz bele, miután a káposztát az elején megpároltad.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 1 pohár tejszín
  • bors
  • szerecsendió vagy köménymag
  • olívaolaj

Elkészítés:

A kelkáposztáról távolítsd el a hervadt leveleket, és mosd meg. Ezután vágd félbe, és főzd sós vízben 10 percig. Vágd csíkokra, és szórd meg köménymaggal vagy őrölt szerecsendióval.

A felvágottat most kell előkészíteni: vágd fel apróra, párold olívaolajon 5 percig, majd keverd a kelkáposztához. Add hozzá a tejszínt, és főzd vele közepes lángon 5 percig. Rakd bele a párolt, ízesített káposztacsíkokat. Körettel tálald.