Parmezánbundás csirkemell filé

Írta: ,

Roppant elegáns bundát kapott a mai csirkemell filénk. A sűrű palacsinta tésztát kis reszelt parmezánnal ízesítettem. Fantasztikus ízt kapott tőle az egész hús.

Az olaszok szerint a parmezán valóságos csodaszer. Betegeket gyógyít, energiával tölti fel a gyengébbeket. Az a gyerkőc, aki sok parmezánt eszik, nagyra nő, erős lesz, akár a sárkányölő hősök.

Lehet is ebben a néphitben igazság, hisz 30%-ot meghaladó a parmezán fehérjetartalma. Ez a szám magasabb, mint a húsoké, és a parmezán fehérjéi ráadásul lényegesen könnyebben emészthetők. 

A parmezán ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, foszfor, kálium) gazdag, és A-vitamin- és B-komplex-tartalma is magas.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • bors
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • 1,5dl tej
  • szénsavas ásványvíz
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemell filét vékony, közepes szeletkékre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, majd beletesszük a tejbe. A fűszerezett húsokat a fokhagymás tejbe áztatjuk 2-3 órácskára.

A lisztből, a tejből, a tojásból szénsavas ásványvízzel palacsintatésztát készítünk. A parmezánt is belekeverjük.

A csirkehúst a parmezános masszába mártjuk, és forró olajban kisütjük.

Papírtörlővel borított tányérra szedjük őket, ha megsültek.

A parmezán bundás csirkemell filét friss salátával tálaljuk.