Paradicsomos, mozzarellás tepsis burgonya

Írta: ,
A szeleteket egyszerűen öntsük le egy tejes mártással és süssük aranybarnára! Az olvadt mozzarella és sült paradicsom fantasztikus a fokhagymával és bazsalikommal, a burgonyától pedig igazán jól talál.

 

Hozzávalók 4 személyre:

- 4 nagy burgonya főzve és szeletelve

- 150 g mozzarella szeletelve

- 2-3 paradicsom szeletelve

- 2 teáskanál szárított bazsalikom (vagy friss zöld még jobb)

- só, bors ízlés szerint

- 3 evőkanál vaj

- 2 evőkanál liszt

- 200 ml tej

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, keverjük el benne a lisztet és öntsük fel a tejjel. Keverjük simára és forraljuk 1 percig.

2. Egy tűzálló tálat rakjuk meg a burgonya, mozzarella és paradicsom szeletekkel. Szórjuk meg az egészet sóval, borssal és a bazsalikommal. Öntsük le a mártással.

3. Süssük az egészet kb. 30 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz.