Ínycsiklandó padlizsános receptek, amikkel bárkit leveszel a lábáról

Zabolai Margit
Írta: ,
Ínycsiklandó padlizsános receptek, amikkel bárkit leveszel a lábáról

A padlizsán, vagy tojásgyümölcs nem csak a szívet védi, az emésztésre is jó hatással van, mi mégis azért szeretjük a legjobban, mert nagyon finom. Mivel közeledik a szezonja, összegyűjtöttük neked a legfinomabb, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges padlizsán recepteket, amelyekkel új színt vihetsz a konyhédba.

Mozzarellás sült padlizsán

Hozzávalók: 2 nagy padlizsán, 25 dkg mozzarella, 4-5 nagy paradicsom, 3 ek balzsamecet, 3 ek olívaolaj, bazsalikom, bors.

Elkészítés

A padlizsánt szeleteld fel, majd sózd meg, és hagyd úgy 15 percig pihenni. Az olajat keverd el az ecettel, a sóval, a borssal és a bazsalikommal, majd a padlizsánszeletek mindkét oldalát pirítsd meg kicsit egy serpenyőben, és fektesd őket egy tepsibe.

Locsold meg az ecetes olajjal, takard be paradicsomkarikákkal, majd ismét locsold meg az ecetes páccal, végül fedd be vékonyra szelt mozzarellával, és forró sütőben addig süsd, amíg a sajt megolvad rajta.

Padlizsános penne

Hozzávalók: 1 nagy padlizsán, egy üveg paradicsomszósz, bazsalikom, 1 kisebb póréhagyma, olívaolaj, olajbogyó, reszelt parmezán, 3 gerezd fokhagyma, fél kiló penne tészta.

Elkészítés

A padlizsánt hámozd meg és kockázd fel, kevés olajon fonnyaszd meg a karikára vágott póréhagymát, majd add hozzá a padlizsánt is, sózd meg és önts alá egy pici vizet, hogy megpuhuljon.

Öntsd rá a paradicsomos szószt, add hozzá a bazsalikomot és karikázd bele az olajbogyót, reszeld bele a fokhagymát és főzd még néhány percig, majd a főtt tésztával tálald.