Padlizsános-burgonyás rakottas

Írta: ,
Könnyű és ízletes étel nem csak vegetáriánusoknak. Csak kellően érett padlizsánt vegyünk, amelynek színe szép élénk, héja fényes. A túlérett zöldség héja sötét és matt, íze pedig keserű lehet.

Hozzávalók:

60 dkg padlizsán 60 dkg burgonya 20 dkg koktélparadicsom csipet só 1 kiskanál oregánó 2 dl tejszín olaj

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyon vékony karikákra vágjuk. Nem főztük elő a krumplit, ezért fontos, hogy szuper vékonyra, kb. 3 mm-esre szeljük a megfelelő puhulás érdekében.

A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk. A tojásgyümölcsöt felkarikázzuk, kb.4 mm-es szeletekre vágjuk.

A koktélparadicsomot megmossuk, majd kettévágjuk.

A jénai edényt olajjal vékonyan kikenjük.

Enyhén dőlve, hogy a zöldségek fedjék egymást, váltakozva lerakjuk a burgonya-, és a padlizsán karikákat. A felezett koktél paradicsomokat tetszés szerint elhelyezzük a lerakott zöldségek tetején.

Enyhén megsózzuk és morzsolt oregánóval megszórjuk a zöldséges rakottast.

Mielőtt sütőbe tennénk, felöntjük 2 dl tejszínnel a készülő ételt.

180 fokon fólia alatt 30 percig sütjük. A fólia fontos a burgonya puhulása érdekében.

Frissen fogyasztjuk.