Padlizsáncsónakok húsos raguval töltve

Írta: ,
Végre itt vannak a csodaszép lila tojásgyümölcsök a piacon! Évek óta ugyanattól a termelőtől vásárolom, tudom, hogy nem lesz keserű az általa termelt zöldség. Ő is sokáig kísérletezett azzal, hogy vajon melyik vetőmag válik be leginkább. Nem kell sóba áztatnom elkészítés előtt a padlizsánt, így vitamintartalmával száz százalékosan én gazdálkodom. És nem mellesleg, isteni íze van ennek a zöldségnek!

Hozzávalók 3 személyre:

3 db közepes padlizsán 30 dkg darált sertéscomb 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só bors oregánó bazsalikom 1 kis doboz (70g) paradicsompüré 10 dkg mozzarella sajt olaj

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, végeit levágjuk. A zöldségeket hosszában kettévágjuk, kb.1 cm-es peremet hagyva húsát kivájjuk.

A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott fokhagymát.

Rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. Oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.

A kivájt padlizsán húst felkockázzuk, a raguhoz tesszük. Sűrített paradicsommal gazdagítjuk, majd készre főzzük.

A paradicsomos ragút a padlizsáncsónakokba töltjük.

A mozzarella sajtot felkockázzuk, és a töltött padlizsánra rakjuk.

Sütőpapírozott tepsibe sorakoztatjuk a megtöltött zöldségeinket, és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.

Remekül illik hozzá a friss paradicsomos kuszkusz.