Meggyes-almás csirke

Írta: ,
Igazi ízkavalkád a gyümölcsös húsok kedvelőinek.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé 20 dkg meggy 1 szép nyári alma só bors fahéj 1 tojás 150 g tejföl 10 dkg trappista sajt 1 evőkanál étolaj 1 dkg vaj

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, leheletnyi fahéjjal megszórjuk.

A fahéj remekül harmonizál a gyümölcsös húsokkal. Vigyázzunk a fahéj adagolásával, mert keserűvé teheti az ételt, ha túladagoljuk.

Kevés olajon a fűszeres húsok mindkét oldalát elősütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húsokat!

Egy jénai edényt vajjal kikenünk, az elősütött húsokat belesorakoztatjuk.

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, a húsra terítjük.

A megmosott nyári almát apró kockákra vágjuk, és a meggyre szórjuk.

A sajtot megreszeljük.

A tojást összekeverjük a tejföllel, majd a reszelt sajttal. 

A tejfölös masszát egyenletesen a gyümölcsös húsra terítjük.

A jénai edényt nem szoktam előmelegített sütőbe tenni. A sütőt akkor kapcsolom be, amikor a jénai edényes ételt már a sütőbe toltam. A jénai edény a sütővel együtt melegedjen fel, ezt tanácsolom neked is!

A meggyes-almás húst a sütőbe tesszük, majd bekapcsoljuk a sütőt.

180 fokon 30 perc alatt megsül ez a finom rakott hús.

Szeletelés előtt 20-30 percig pihentessük a meggyes-almás csirkét.