Az 5 legfinomabb mediterrán diétás recept, ha jókat ennél fogyás közben is

Horváth Vanda
Írta: ,
Az 5 legfinomabb mediterrán diétás recept, ha jókat ennél fogyás közben is

Kipróbálnál valami újat, izgalmasat és nagyon finomat? Akkor válogass a következő egészséges és látványos receptek közül, a sokat dicsért mediterrán alapanyagok felhasználásával.

A fehérjében nagyon gazdag csicseriborsó tökéletes összetevője a mediterrán salátának.

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze szárított csicseriborsó
  • 1 csésze koktélparadicsom
  • 1/2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 uborka
  • 1/4 csésze feta sajt vagy vegán tofu feta
  • 1/2 csésze apróra vágott petrezselyem

A szószhoz:

  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 teáskanál citrom
  • 1 teáskanál dijon mustár
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés: Egy nagy edénybe tegyük bele a csicseriborsót, a paradicsomot, a vöröshagymát, az uborkát kockákra vágva, a feta sajtot és a petrezselymet. Öntsük a szószt a salátára, és keverjük össze újra.

Tipp: hagyjuk összeérni a salátát 30 percig, hogy az összes összetevő teljesen átjárja egymást, és az ízek kombinálódjanak.

Ha egy igazán különleges és ízletes levesre vágysz, próbáld ki az alábbi receptet!

Hozzávalók:

  • 3 közepes sárgarépa egyenletes darabokra vágva
  • 2 zeller egyenletes darabokra vágva
  • 1 póréhagyma finomra szeletelve
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 közepes méretű burgonya egyenletes darabokra vágva
  • 10 db. egész bors
  • 5-6 petrezselymes szár
  • 6 csésze (1,25 liter) víz
  • 1 teáskanál só
  • 120 ml olívaolaj
  • 600 g-os halfilé
  • 1 citrom kifacsarva

Elkészítés: Főzzük meg a sárgarépát, zellert, póréhagymát, hagymát, burgonyát, borsot és petrezselyem szárakat egy nagy edény vízben, közepes hőmérsékleten. Ízesítsük sóval. Amikor a sárgarépa és a burgonya megpuhult, készen van. Ez kb. 20 perc. Szűrjük le a zöldségek felét és egy botmixer segítségével pépesítsük össze. A zöldségfélék másik feléhez adjuk hozzá az olívaolajat és a halfilét, majd forraljuk fel. Pároljuk 20-30 percig attól függően, hogy mennyire vastag a halfilé, és adjuk hozzá a citromlevet. Keverjük össze és készen is vagyunk. Helyezzük a főtt zöldségeket és haldarabokat egy tálba, és azonnal tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel.