A 7 legfinomabb, frissítő padlizsános recept

Zabolai Margit,

A padlizsán, vagy tojásgyümölcs nem csak a szívet védi, az emésztésre is jó hatással van, mi mégis azért szeretjük a legjobban, mert nagyon finom. Mivel közeledik a szezonja, összegyűjtöttük neked a legfinomabb, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges padlizsán recepteket, amelyekkel új színt vihetsz a konyhédba.
1/7 Padlizsánkrém elrakásra, télire
1/7 Padlizsánkrém elrakásra, télire
Hozzávalók: egy közepes padlizsán, pár evőkanál olívaolaj, egy kg só.
Elkészítés
A padlizsánokat vágd félbe, a magokat kapard ki.
A sót szórd egy tepsibe, majd erre fektesd rá a padlizsánokat, és 110 fokon süsd meg őket.
Ha kész, húzd le a héját, a húst törd össze, add hozzá az olajat és ízlés szerint a sót, majd kanalazd kifőzött üvegekbe, és zárd le őket.
2/7 Töltött padlizsán
2/7 Töltött padlizsán
Hozzávalók: 2 padlizsán, 20 dkg darált sertéshús, póréhagyma, 1 zsemle, 1 tojás, 2 szál friss rozmaring, olívaolaj, tejföl, sajt, só, bors
Elkészítés
A padlizsánokat vágd félbe és kanalazd ki a belsejüket. A kivájt padlizsánt a felkarikázott póréhagymával futtasd meg egy kis olajon, majd add hozzá a darált húst is.
Sózd, borsozd, ízesítsd a kakukkfűvel, és várj, amíg a hús megpirul.A zsemlét áztasd be, majd morzsold el és keverd hozzá a tojást és a húst. A masszát töltsd a padlizsánokba, majd a padlizsánokat fólia alatt, 150 fokos sütőben süsd 30 percig.
Ekkor vedd le a fóliát, szórd meg a padlizsánokat reszelt sajttal, locsold meg tejföllel, és pirítsd még körülbelül 15 percig.