Kolbászos, sajtos tepsis burgonya

bien.hu
Írta: ,
Kolbászos, sajtos tepsis burgonya
A rakott burgonya egy módosított változata, sok sajttal és finom füstölt kolbásszal, de tejföl nélkül. Érdemes kipróbálni egy éhes vacsorához!

Hozzávalók 4 személyre

- 40 dkg füstölt sertés kolbász

- 200 ml tej

- 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma

- 1 teáskanál só

- 1/2 teáskanál bors

- 5-6 közepes méretű hámozott, kockázott burgonya

- 50 dkg trappista sajt

- friss z0ldpetrezselyem apróra vágva

Elkészítése

1. A burgonyát főzzük meg még enyhén ropogósra sós vízben és öntsük le a levét.

2. A kolbászt szeleteljük fel. Egy serpenyőben közepes lángon süssük meg a kolbászt, amíg rózsaszín nem lesz. Egy tálban keverjük össze a tejt, hagymát, sót és borsot.

3. Kenjünk ki egy tűzálló üvegtálat. Rétegesen helyezzük bele a burgonyát, sajtot és a kolbászt. Öntsük le az egészet a fűszeres tejjel. Szórjuk meg a tetejét is sajttal.

4. Süssük 30-40 percet 200 C-on, míg a burgonya jól megpuhul és az egész aranybarnára nem sül. Díszíthetjük petrezselyemzölddel.
 

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!