Kelkáposzta fánk - próbáld ki!

Írta: ,

Ehhez az ételhez csak néhány káposztalevél kell. A megmaradó részt tedd el, később még felhasználhatod más célra. Laktató, mégis könnyen emészthető étel.

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kelkáposzta
  • 5 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1,5 dkg mascarpone sajt
  • 1 ½ teáskanál só
  • bors
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A kelkáposztáról távolítsd el a megsárgult leveleket, majd mosd meg, és vegyél le róla 8 ép és egészséges levelet. A káposztaleveleket főzd 3 percig sós vízben, majd vágd fel őket vékony csíkokra.

Verd fel villával a tojásokat, add hozzájuk a tejfölt, a mascarponét, a másfél teáskanál sót, egy kevés borsot, a lisztet, a köménymagot és a sütőport. A fánkokat forró olajban, közepes lángon süsd ki. Melegen vagy langyosan tálald.