Karfiol sörös bundában

Írta: ,

A sör igazi csodafegyver a konyhában: akár ízletes bundát is készíthetsz belőle.

Hozzávalók:

  • 1 egész karfiol
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg reszelt sajt
  • ½ teáskanál curry
  • 1 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje
  • 1 evőkanál vaj
  • 1,5 dl sör
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

Tisztítsd meg a karfiolt, és szedd szét rózsákra. Sós vízben főzd 15 percig, majd csöpögtesd le alaposan. 

Keverd össze a lisztet, a reszelt sajtot és a curryt egy csipet sóval. A vajat olvaszd meg, majd hűtsd le langyosra, és keverd hozzá a tojássárgáját és a sört. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan add a masszához.

Önts a serpenyőbe olajat, és rakd bele a karfiolrózsákat, majd öntsd rá a masszát. Süsd meg aranybarnára a bundás karfioldarabokat. Végül szedd ki konyhai törlőpapírra.