Karfiol felfújt

Írta: ,

Friss karfiol, sonka és reszelt sajt... mennyei ízek a sütőből, percek alatt!

Hozzávalók:

  • 1 egész karfiol
  • 25 dkg sonka
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3,5 dl tej
  • bors
  • 20 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió

Elkészítés:

A karfiolt tisztítsd meg, és szedd szét rózsáira. Főzd 15 percig sós vízben. 

A sonkát vágd apró kockákra, és pirítsd meg egy kevés vajon aranybarnára. Egy kivajazott felfújtformába tedd bele, majd keverd össze a karfiolt és a sonkát. Vajból és lisztből készíts világos rántást, majd öntsd rá a tejet, és keverd össze vele.

Addig főzd, amíg mártás állagú nem lesz. Szórd meg sóval, borssal és szerecsendióval. Tedd rá a felfújtformában levő karfiolra és sonkára, és oszlasd szét rajta. Végül szórd rá a reszelt sajtot, és tedd be a 220 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 percig süsd.