Karajtekercs gombával

Írta: ,

Egy remek sovány sertéshús gombás töltelékkel. A karajtekercs gombával akár ünnepi asztalra is kerülhet. Vékonyra szeletelve, sok salátával tálald!

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 szép nagy szelet sertéskaraj
  • bors
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 zsemle
  • 10 dkg sampinyon gomba
  • kakukkfű
  • ½ csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • 1+1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kiklopfoljuk.

A zsemlét vízbe áztatjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát. Kakukkfűvel ízesítjük. Ha a gomba megpuhult, a serpenyőt lehúzzuk a tűzről. A vízbe áztatott zsemlét kifacsarva a gombás hagymához adjuk. Belekeverjük a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

A húsokat egyenként kiterítjük és megkenjük a kakukkfűves töltelékkel. A húsokat feltekerjük. 

Levehető fogójú serpenyőbe kevés olajat teszünk, és körbesütjük a roládokat.

Sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük őket.

A kakukkfűves-gombás roládokat felszeleteljük, és salátával tálaljuk.