Kár a gőzért, inkább vásárold meg! 6 étel, amit sziszifuszi munka elkészíteni (X)

Zabolai Margit
Írta: ,

Vannak ételek, amelyek megérik a fáradtságot, de miért döngetnél nyitott kapukat? Állhatsz órákat a tűzhely mellett a pokoli melegben, vagy kattinthatsz egyet kényelmesen, és várhatod, hogy feltűnjön a kívánt finomság a küszöbödön. Az alábbi ételekkel mi biztos nem kezdenénk pepecselni, ott vannak a főváros nagyszerű séfei és szakácsai, a rendelésre pedig a NetPincér!

 
 
 
Jókai bableves Kép forrása: shewearsmanyhats.com

Van ember, aki ki tudja úgy ejteni a Jókai bableves nevét, hogy közben nem nyel egy nagyot? A sűrű, krémes leves a finom, füstös ízű húsokkal nekem egy komplett ebédnek is be szokott illeni, bőségesen jól lakok tőle ugyanis, de az elkészítésére, bevallom őszintén, nem vállalkoznék.

Először is azért, mert ha én Jókai bablevest akarok enni, akkor azt azonnal akarom, márpedig ha az ember nekiáll, abból még igen sokára lesz kész étel.

Áztatás, előfözés, rántás, zöldségpucolás – ez egy olyan leves, ami nagyon sok lépésből, nagyon sokáig készül, és nem is lehet csak úgy otthagyni a tűzön, mindig csinálni kell vele valamit.

A Kiskukta Étteremből egy óra alatt kihozzák az ételt, ennyi idő alatt a csülök sem készülne el – úgyhogy ezt az ételt tipikusan érdemesebb inkább megrendelni, mint elkészíteni.

 
 
 

Oké, egyik lépés sem különösebben bonyolult, de cserébe mindegyik iszonyatosan időigényes. Kezdjük ott, hogy hacsak nem a maradékot szeretnéd így felhasználni, hanem egyszerűen húsos palacsintát kívánsz, akkor el kell készíteni a pörköltet.

Ez már önmagában egy teljes, komplett étel elkészítését jelenti, és akkor még sehol sem tartasz, csak megvan egy alapanyag.

És még aztán jön a palacsinták kisütése, megtöltése – ez sem bonyolult, de ki akar ennyi ideig a tűzhely mellett állni, mikor bármikor készen is kérheted a klasszikust?

 

 
 
 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján