Kár a gőzért, inkább vásárold meg! 6 étel, amit sziszifuszi munka elkészíteni (X)

Írta: ,

Vannak ételek, amelyek megérik a fáradtságot, de miért döngetnél nyitott kapukat? Állhatsz órákat a tűzhely mellett a pokoli melegben, vagy kattinthatsz egyet kényelmesen, és várhatod, hogy feltűnjön a kívánt finomság a küszöbödön. Az alábbi ételekkel mi biztos nem kezdenénk pepecselni, ott vannak a főváros nagyszerű séfei és szakácsai, a rendelésre pedig a NetPincér!

 
 
 
Jókai bableves Kép forrása: shewearsmanyhats.com

1/6 Jókai bableves

Van ember, aki ki tudja úgy ejteni a Jókai bableves nevét, hogy közben nem nyel egy nagyot? A sűrű, krémes leves a finom, füstös ízű húsokkal nekem egy komplett ebédnek is be szokott illeni, bőségesen jól lakok tőle ugyanis, de az elkészítésére, bevallom őszintén, nem vállalkoznék.

Először is azért, mert ha én Jókai bablevest akarok enni, akkor azt azonnal akarom, márpedig ha az ember nekiáll, abból még igen sokára lesz kész étel.

Áztatás, előfözés, rántás, zöldségpucolás – ez egy olyan leves, ami nagyon sok lépésből, nagyon sokáig készül, és nem is lehet csak úgy otthagyni a tűzön, mindig csinálni kell vele valamit.

A Kiskukta Étteremből egy óra alatt kihozzák az ételt, ennyi idő alatt a csülök sem készülne el – úgyhogy ezt az ételt tipikusan érdemesebb inkább megrendelni, mint elkészíteni.

 
 
 

2/6 Hortobágyi húsos palacsinta

Oké, egyik lépés sem különösebben bonyolult, de cserébe mindegyik iszonyatosan időigényes. Kezdjük ott, hogy hacsak nem a maradékot szeretnéd így felhasználni, hanem egyszerűen húsos palacsintát kívánsz, akkor el kell készíteni a pörköltet.

Ez már önmagában egy teljes, komplett étel elkészítését jelenti, és akkor még sehol sem tartasz, csak megvan egy alapanyag.

És még aztán jön a palacsinták kisütése, megtöltése – ez sem bonyolult, de ki akar ennyi ideig a tűzhely mellett állni, mikor bármikor készen is kérheted a klasszikust?

 

 
 
 
Ázsiai tészták Kép forrása: rasamalaysia.com

3/6 Ázsiai tészták

Na jó, persze, hogy lehet venni egy üveg szószt, ráönteni valami sós vízben kifőzött tésztára, és már meg is van, de mi most az igazi ázsiai tésztákról beszélünk, amikhez kanalanként kell adagolni olyan összetevőket, amelyeknek már a beszerzése is hajmeresztő feladat – ja, és akkor mindehhez kell egy wok, meg egy olyan tűzhely, amire rá tudod rakni a wokot…

Szóval egy kacsás pad mee luang elkészítésére, amihez olyan összetevők szükségesek, mint a fafülgomba, a bambuszrügy vagy a fekete szósz, otthon semmiképpen sem vállalkoznánk… Ellenben a Thai Wokból bármikor, gond nélkül lehet rendelni.

 

 
 
 
Borscs Kép forrása: trip.chinaso.com

4/6 Borscs

Az ukrán, orosz, szláv konyhában jól ismert borscsot legalább egyszer ki kell próbálni, és erre a lehető legjobb alkalom a nyári meleg, amikor jól esik a savanykás ízvilág.

Az elkészítése azonban inkább szibériai hőmérsékletet kíván, ugyanis körülbelül két órán keresztül kell főzni az ételt, ami egy tágasabb lakást is képes szaunává változtatni.

Arról nem is beszélve, hogy az előkészületek olyan lépéseket tartalmaznak, mint a cékla hámozás… Matrjoska baba legyen, aki ehhez hozzá fog, főleg, hogy bármikor lehet rendelni is egy adagot a Babuska Foodtól!

 

 
 
 
Rántott csirkeszárny Kép forrása: munatycooking.com

5/6 Rántott csirkeszárny

Kevés olyan étel van, amit az ember szívesebben cuppogtat a kanapén, egy jó film közben. Mondhatni, hogy a rántott csirkeszárny a magyarok finger foodja, a comfort foodok hazai bajnoka.

De a panírozás eleve valami olyasmi, aminek az elkezdéséhez is legalább egy nagymama lelki ereje kell, és az nem kevés dolog. Az pedig, hogy az ember rávegye magát, hogy a cselesen kanyarodó csirkeszárnyak minden kis szegletébe elegendő lisztet, tojást és prézlit juttasson, az egyenlő az ítélettel, hogy panírba temeti saját magát, könyékig.

Sokkal tisztább munka rendelni!

 

 
 
 
Rizottó Kép forrása: foodnessgracious.com

6/6 Rizottó

Nem azt mondjuk, hogy ez a legbonyolultabb étel a világon, de eleget kell figyelni rá ahhoz, hogy az ember elunja az életét, egy pillanatig ne figyeljen oda, és tessék, már el is rontotta az egészet.

Az állandó kavargatás például kulcsfontosságú, ahogyan az is, hogy ha kell, akkor töltsünk hozzá folyadékot, ha pedig nem kell, akkor nagyon ne… Egy szóval nehéz dolog a rizottó kedvében járni.

Neked viszont a NetPincér bármikor kedvedben jár például egy tenger gyümölcseis rizottóval, aminek a megrendelése egyáltalán nem nagy macera.