Isteni csirkés finomságok, ha csak pár perced van a főzésre

Írta: ,

A csirkés ételeket többféle okból imádhatod: alacsony a kalóriatartalmuk, rendkívül változatosan lehet elkészíteni őket, és akár pár perc előkészítést és főzést követően már tálalhatsz is. De milyen receptek közül válogass, ha alig van időd?

Miért épp csirke? Kép forrása: madamedeals.com

A csirkehús egyik óriási előnye, hogy bármilyen fűszerezéssel megállja a helyét.

Éppúgy illik hozzá a chili, mint a fokhagyma, vagy éppen a kapor.

Amennyiben még nem vagy igazi konyhatündér, esetleg szeretsz biztosra menni, használj nyugodtan előre összeállított fűszerkeverékeket, de ügyelj arra, hogy inkább az egészségesebb, adalékanyag-mentes változatokat válaszd.

Fokhagymás olajban pácolt csirkemellek Kép forrása: spicedblog.com

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Bors

Elkészítése:

A csirkemelleket vágd fel kb. egy centis szeletekre, ha van időd, kicsit irdald is be őket, majd mindkét oldalát szórd meg sóval.

Egy kisebb edényben keverd össze az olajat, a reszelt fokhagymát és a borsot, majd ezzel a páccal kend be a szeleteket. Az üveg vagy műanyag edényt légmentesen zárd le, és a bepácolt csirkemelleket néhány órára tedd be a hűtőbe érlelődni. Az elkészítésnél csak a sütés a dolgod – amire csupán egy-két percet kell szánnod mindkét oldalon.

Tipp: a friss húst akár pár napra is a hűtőben hagyhatod, így ha egyszerre több csirkemellet készítesz elő, tényleg pillanatok alatt tálalhatod a friss ételt.