Hortobágyi húsos palacsinta csirkemellből

Írta: ,

Kalóriaszegényebb változatban készítettem el ezt a sokak által kedvel ételt. Csirkemell filét, kevés olajat, és sovány tejfölt használtam. Így is nagyon finom lett.

Hozzávalók 10 palacsintához:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 150 g liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz

A töltelékhez:

  • 35-40 dkg csirkemell filé
  • bors
  • édesnemes paprika
  • olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kis paradicsom
  • 1 kiszöldpaprika
  • 2+1 dl sovány tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. ½ dl vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd belekeverjük a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk. Csinálunk egy jó kis paprikást.

Kikeverjük a palacsintatésztát, majd egy kis pihentetés után megsütjük a palacsintákat.

Ha a hús megpuhult, akkor a levéből kiszedjük, apróra vágjuk. 

2 dl tejfölt összekeverünk egy evőkanál liszttel, és besűrítjük a hús levét. Ebből a tejfölös mártásból 2-3 kanálnyit az apróra vágott húshoz keverünk.

A mártásos apróra vágott húsból kiskanálnyit a palacsinták közepére halmozunk. A palacsinták 2 oldalát felhajtjuk, és feltekerjük őket. Tűzálló tálba sorakoztatjuk a feltekert palacsintákat.

Nyakon öntjük őket a tejfölös mártással, ráhalmozzuk a maradék tejfölt.

200 fokos sütőben jól átforrósítjuk a hortobágyi húsos palacsintát.

Tálaláskor kis tejföl pöttyökkel díszíthetjük.