Hawaii tejszínes sertésszelet ananásszal, mazsolás kuszkusszal

Írta: ,

A sonka és az ananász kombináció nem csak pizzán alkot kiváló párost. Húsra sorakoztatva sajttal a tetején mennyei tejszínes mártásban igazán pazar fogás. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

A kuszkusz édesen elkészítve is kiváló. Ha mazsolát keversz hozzá, édeskés húsokhoz jól illik. Nem mellesleg roppant időtakarékos az elkészítése.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 6 szelet karaj (vagy ízlés szerint csirkemell, pulykamell)
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 szelet ananász (friss, vagy konzerv ananász karika)
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet edami sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • olaj

Elkészítés:

A sertéshúst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A hússzeletek mindkét oldalát kevés olajon elősütjük.

Egy tepsit olajjal vékonyan kikenünk, és a húsokat a tepsibe sorakoztatjuk.

A sonkát a húsra terítjük.

Az ananász karikákat a sonkára rakjuk.

Az ananász karikára sajtot helyezünk.

Ha minden húst beborítottunk, tejszínnel felöntjük a hawaii szeleteket.

180 fokon 30 percig sütjük a húsokat.

A mazsolás kuszkusz fantasztikusan illik a hawaii szelet ízvilágához.