Hagymás csirkemell balzsamecettel

Írta: ,

A mártást a balzsamecet sötétre színezi, de a csirkemell világos marad, így együtt gusztusos látványt fognak jelenteni. Rizzsel vagy sült krumplival fogyaszd.

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1 hagyma aprítva
  • szárított fűszer (pl. rozmaring, bazsalikom, kakukkfű)
  • bors
  • olívaolaj
  • 5 dl balzsamecet
  • 2 dl víz
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A csirkemellfilét vágd fel vékony szeletekre, majd szórj rá sót, borsot és fűszert. Tedd serpenyőbe, és olívaolajon süsd 5 percig mindkét oldalon, majd vedd ki.

Most rakd az aprított hagymát a serpenyőbe, párold lassú tűzön 10 percig, majd add hozzá a balzsamecetet, és főzd közepes lángon 5 percig. Öntsd hozzá a tejszínt és a sült hús olajos levét.

Tedd vissza a serpenyőbe a húst, és süsd 15 percig közepes lángon, amíg a hús megpuhul, és a mártás besűrűsödik.