5 egyszerű és alakbarát vacsora, percek alatt

Horváth Petra
Írta: , Frissítve:

Egy hosszú, fárasztó hét után másra sem vágyunk hétvégén, mint pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni a szabadban, és egyszerűen elkészíthető ételeket kreálni. A tavasz egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg friss alapanyagból válogathatunk, amik nem igényelnek különösebb elkészítési módot. Most olyan alakbarát és egészséges recepteket gyűjtöttünk nektek csokorba, amik gyorsan összeállíthatók!

Hozzávalók:

  • 1 csésze barnarizs,
  • 1 szál újhagyma,
  • 2 csésze brokkoli,
  • 2 szál répa,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál szezámmag,
  • kevés friss koriander.

Öntethez: 1 evőkanál mogyoróvaj, 3 evőkanál tamari szósz (vagy szója szósz), 1 lime leve, ½ teáskanál fokhagymapor, ¼ teáskanál őrült gyömbér.

Elkészítés: Apróra kockára vágjuk a hagymát, a brokkolit, a répát vékony csíkokra, a fokhagymát összezúzzuk, a koriandert pedig felaprítjuk. A rizst egy kevés vízen megpirítjuk, majd hozzá adjuk az apróra vágott hagymát, brokkolit, répát, a fokhagymát, szezámmagot és koriandert. Felöntjük 2 csésze vízzel, és addig főzzük, amíg meg nem puhul minden (kb. 20 perc). Eközben elkészítjük az öntetet. Ha a rizs kellően elfőtte a levét, hozzákeverjük az öntetet és következő forrásig hagyjuk főni. A tűzről levéve fedő alatt hagyjuk kicsit pihenni, majd tálalhatjuk is!

Hozzávalók:

  • 1 tortilla lap,
  • krémsajt,
  • 1 maréknyi spenót,
  • 2-3 szem koktélparadicsom,
  • 1 kisebb maréknyi csicseriborsó,
  • 1-2 evőkanál marinara szósz (pizza szósz is tökéletes).

Elkészítés:

A tortilla lapot megmelegítjük forró serpenyőben, majd vékonyan megkenjük az egyik oldalát krémsajttal. Ezután ráhalmozzuk a spenótot, az apró kockára vágott paradicsomot, a csicseriborsót és végül a tetejére a paradicsomos szószt.

Összehajtogatjuk, és már készen is van az isteni és gyors vacsora! Csicseriborsó helyett rakhatunk bele apróra vágott főtt csirkehúst is!