Gyömbéres marha saláta

Írta: ,
Tudtad, hogy a marhahús a halhoz hasonlóan alacsony kalóriatartalmú hús? Ez a gyömbéres zöldséges változat tökéletes egy finom meleg vacsorához.

Hozzávalók

- 50 dkg marha bélszín, csont nélkül
- 1 közepes sárga vagy zöldpaprika, csíkokra vágva
- 1 kis cukkini, csíkokra vágva
- fél vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
- 100ml gyömbér sör
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 kiskanál kukoricaliszt
- 2 kiskanál repceolaj
- 2 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
- 12 salátalevél (kb. 2 kis fej)
- pár szál friss koriander

Elkészítése

1. Szeleteljük fel a marhahúst száliránnyal merőlegesen. Egy lezárható műanyag tasakba helyezzük bele, majd öntsük bele a fűszereket is: gyömbérsör, szójaszósz, fokhagyma. A pác felét öntsük csak a húsra, a másik felét tegyük félre.

2. Egy másik páczacskóba helyezzük bele a zöldségeket: édespaprika, cukkini, hagyma. Öntsük rá a maradék páclevet és zárjuk le. Tegyük mindkét páczacskót 4-6 órára hűtőszekrénybe.

3. Egy wokban forrósítsuk fel az olajat. Tegyük bele a gyömbért, kevergessük 15 másodpercig. Adjuk hozzá a zöldségeket, majd vegyük ki a zöldségeket szedővel, tegyük félre. Az olajban pirítsuk 3-5 percig a marhahús szeletek mindkét oldalát, míg elvesztik rózsaszín színüket. Öntsük a páckeveréket is a húshoz, dobjuk hozzá a zöldségeket is. Pár perc után zárjuk le alatta a tüzet.

4. Tálaljuk a marhahúst és zöldségeket salátalevelekre, díszítsük korianderrel.