Eleged van a zsíros húsokból? Grillezz könnyebb fogásokat

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha tavasz, akkor egyértelműen grillszezon. Akár a kertben, akár az erkélyen, de egy kis kontakt grillserpenyőn a konyhában is nekiállhatsz ezeket az isteni ételeket elkészíteni. Ha azonban nem szereted a zsírosabb, nehezebb húsokat, készíthetsz egyszerűbb ételeket is. Hoztunk mi is néhány receptet ezek közül!

Hozzávalók:

  • 500 g gomba (fehér vagy barna csiperke),
  • 2 evőkanál balzsamecet,
  • 1 evőkanál szójaszósz,
  • 3 fokhagyma apróra vágva,
  • só, bors,
  • kakukkfű.

Elkészítés: A gombákat mosd meg, majd vágd félbe mindet. Az ecetet keverd össze a szójaszósszal, a fokhagymával és a fűszerekkel. Ebben fürdesd meg a gombákat, majd fűzd fel ezeket nyársra, ezután tedd a grillre. Süsd szép barnára a nyársak mindkét oldalát, a maradék szósszal közben locsolgathatod a gombákat. Melegen tálald, ízlés szerint egy kis joghurtos öntettel!

Hozzávalók: 1 csomag zöldspárga, 250 g koktélparadicsom, félbe vágva, 4 sárgarépa, hosszában félbe vágva, 1 cukkini, szeletelve, 2 lilahagyma gerezdekre vágva, 1 sárga zsenge tök szeletelve, ¼ csésze olíva olaj, 2 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál dijoni mustár, 3 zúzott gerezd fokhagyma, só, bors, 2 evőkanál bazsalikom, 2 evőkanál petrezselyem, 2 evőkanál kakukkfű.

Elkészítés: A zöldségeket tisztítsd meg és vágd fel, majd tedd félre.

Az olajat keverd össze a mézzel, a mustárral, az ecettel, a fokhagymával és a fűszerekkel. Ebben az öntetben fürdesd meg egyenként a zöldségeket, majd az egész mehet is a grillre. Süsd aranybarnára és mártogatóssal tálald!