Grillezett sertéshús rukkolával

bien.hu
Írta: ,
Grillezett sertéshús rukkolával
Ínyenceknek: fűszeres sült sertéshús friss salátával, szőlővel és kéksajttal.

Hozzávalók

- 1 finomra vágott közepes mogyoróhagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
- só és frissen őrölt bors
- 4 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 5 dkg kicsontozott sertéskaraj
- egy fürt mag nélküli piros szőlő, a szemeket félbe vágva
- 20 dkg rukkola saláta
- 20 dkg gorgonzola sajt vagy más kéksajt, morzsolva

Elkészítése

1. Keverjük össze a mogyoróhagymát, ecetet, kakukkfüvet, sót és borsot egy közepes tálba. Kevergetés közben csepegtessük hozzá az olajat.

2.
Tegyük a sertskaraj szeleteket egy edénybe, sózzuk be mindkét oldalát. Adjuk hozzá egy teáskanál kakukkfüvet és 3 evőkanállal az öntetből. Hagyjuk a húst a pácban 5 percig.

3.
Forrósítsuk közepes magas hőfokra a serpenyőt, majd pirítsuk 4-5 percig a szeletek mindkét oldalát úgy, hogy a közepén még nedves maradjon, de át legyen sülve.

4.
A rukkolából, szőlőből és maradék dresszingből kiváló salátát készíthetsz. Egy nagy lapos tányérra helyezz salátaágyat, erre tálald a sertésszeleteket és szórd meg a sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
 

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba