Eleged van a tarjából és a karajból? Grillezz könnyebb fogásokat!

Írta: ,

Ha nyár, akkor egyértelműen grillszezon. Akár a kertben, akár az erkélyen, de egy kis kontakt grillserpenyőn a konyhában is nekiállhatsz ezeket az isteni ételeket elkészíteni. Ha azonban nem szereted a zsírosabb, nehezebb húsokat, vagy éppen a nagy meleg miatt nem ezekre a fogásokra vágysz, készíthetsz egyszerűbb ételeket is. Hoztunk mi is néhány receptet ezek közül!

Hozzávalók:

  • 500 g gomba (fehér vagy barna csiperke),
  • 2 evőkanál balzsamecet,
  • 1 evőkanál szójaszósz,
  • 3 fokhagyma apróra vágva,
  • só, bors,
  • kakukkfű.

Elkészítés: A gombákat mosd meg, majd vágd félbe mindet. Az ecetet keverd össze a szójaszósszal, a fokhagymával és a fűszerekkel. Ebben fürdesd meg a gombákat, majd fűzd fel ezeket nyársra, ezután tedd a grillre. Süsd szép barnára a nyársak mindkét oldalát, a maradék szósszal közben locsolgathatod a gombákat. Melegen tálald, ízlés szerint egy kis joghurtos öntettel!

Hozzávalók:

  • 20 db garnélarák,
  • ¼ csésze olíva olaj,
  • 1 citrom leve,
  • 1 teáskanál méz
  •  só, bors,
  • 1 ananász kockákra vágva.

Elkészítés: A rákokat tisztítsd meg, majd sózd és borsozd. Az olajat keverd össze a citromlével és a mézzel, majd ebben fürdesd meg egyenként a rákokat.

Készíts nyársakat a rákokból és az ananászból úgy, hogy egy rákot egy ananász kövessen, majd újabb rák. Grillezd addig a rákokat, amíg szép aranybarna nem lesz mindkét oldaluk. Friss zöldsalátával tálald, ízlés szerint fokhagymás öntettel.