Gombás rakott csirke

Írta: ,

A csirkemell filé szinte megunhatatlan alapanyag a konyhámban. Sokan jellegtelennek tartják, pedig korántsem az. Remekül fűszerezhető, zöldségekkel és gyümölcsökkel kiválóan párosítható. Most gombával „házasítottam”.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg gomba (konzerv is jó)
  • 6-7 szelet bacon
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál tejföl
  • 10 dkg edami sajt

Elkészítés:

Az őzgerincformát vajjal kikenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük.

Bacon szeletekkel kibéleljük az őzgerincet. A baconok lógjanak túl a formán.

A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A fűszerezett csirkehúst a baconnal bélelt formába sorakoztatjuk.

A gombát felszeleteljük, és a húsra rakjuk. Ha konzervet használunk, a levét öntsük le, úgy tegyük a húsra a gombát.

A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a felvert tojással, valamint a tejföllel.

Ezt a sajtos keveréket a gombás hús tetejére simítjuk.

A lelógó bacon végekkel beborítjuk a rakott gombás csirkemell filét.

200 fokon 30-35 percig sütjük.

Ha megsült, legalább 20 percig pihentessük, utána szeleteljük.

Salátával kínáljuk, de bármilyen köret finom hozzá.