Gombás-húsos kosárka

Írta: ,
Szeretnél egy mutatós és fantasztikus ízű gombás-húsos ételt az asztalra tenni? Íme, az ajánlatom.

Hozzávalók:

270 g friss leveles tészta 250 g sovány darált sertés comb 200 g sampinyon gomba (konzerv is jó) 1 közepes vöröshagyma só toszkán fűszerkeverék 1 evőkanál sűrített paradicsom olaj

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük. 6 egyenlő darabra vágjuk. Tapadó réteggel bevont muffin formába fektetjük a tészta darabokat. Óvatosan bánjunk a tésztával. Úgy rendezzük el a formában, hogy virág szirmot formázzon majd, ha megsül.

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst. Sózzuk, toszkán fűszerkeverékkel ízesítjük. Ha a hús már majdnem megpirult, hozzátesszük a felszeletelt gombát. Evőkanálnyi sűrített paradicsommal gazdagítjuk az ételt.

Ha puhára főtt a gombás-húsos ragu, megtöltjük a kosárkákat. 

Egyenletesen oszlassuk el a tölteléket, hogy minden kosárkába ugyanannyi jusson.

190 fokon kb. 25-30 percig sütjük. 

Ha kihűlt, egy kanál segítségével szépen ki tudjuk emelni a megtöltött kosarakat. Először körben lazítsuk fel a kosárkákat, a tészta és muffin forma között óvatosan végig haladva a kanállal.

Rizst, burgonyapürét, vagy akár egy finom salátát is adhatunk mellé.