Füstöltsajtos-cukkinis pulykamell tekercs

Írta: ,
A cukkini és a füstölt sajt kellemesen illeszkedik a pulykamell selymes ízéhez, mintegy kiemelve azt.

Hozzávalók:

egy nagy szelet (kb. 50 dkg-os) pulykamell filé só  bors 1 kisebb zsenge cukkini 6-7 szelet bacon 15 dkg füstölt sajt olaj

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk. Zöldséghámozóval hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk.

A pulykamellet fólia alatt vékonyra klopfoljuk.

A bacont egymást éppen csak fedve egymás mellé fektetjük.

Ráterítjük a nagy szelet húst, amit sózunk, borsozunk. Csak ezen az oldalán fűszerezzük, a másikat megízesíti a bacon.

A füstölt sajtot megreszeljük. A sajt felét egyenletesen a húsra szórjuk.

Ráterítjük a vékony cukkini szeleteket.

A maradék reszelt sajtot a cukkinire halmozzuk.

A vékonyabb oldala felől óvatos, de határozott mozdulatokkal feltekerjük a húst.

Olajjal vékonyan kikent tepsiben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük ezt az isteni hústekercset. 20-25 percig fóliával letakarva süssük, majd vegyük le a fóliát.

A füstölt sajt körbeöleli a cukkinit, a bacon is ad neki egy finom füstös ízt.

Tehetünk a hús mellé 2-3 megtisztított, negyedelt krumplit, így a köret is adott.

Salátát feltétlenül adjunk a füstöltsajtos-cukkinis hústekercshez.