Fasírt brokkolival és sárgarépával töltve

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Fasírt brokkolival és sárgarépával töltve
A hagyományos főtt tojással töltött fasírt recept különleges változata ez a brokkolis. A sárgarépa és brokkoli könnyebbé és színesebbé teszik a darált húst. Sertéshúsból is elkészíthető, de akkor hagyjuk le róla a paradicsompürét és 30 perccel kevesebbet süssük.

Hozzávalók:

- 1,3 kg sovány darált marhahús
- 1 kis fej vöröshagyma, felaprítva
- 1 kaliforniai paprika, felaprítva
- 1 nagy zsömle, áztatva és kifacsarva
- 1 tojás
- 10 dkg főtt brokkoli (nem szétfőtt)
- 10 dkg főtt sárgarépa
- 2 ek. paradicsompüré
- 1 kiskanál frissen őrölt bors
- 2 kiskanál só

Elkészítése:

1. A darált húst megfűszerezzük, hozzáadjuk az olajban megdinsztelt hagymát, paprikát, zsömlét, sárgarépát és tojást.

2. Egy hosszúkás sültes tál aljába helyezzük el a darált hús felét nyomjuk a közepébe a brokkoli darabokat, majd a maradék húst tegyük a tetejére. Simítsuk el a tetejét.

3. A 180 C-ra melegített sütőben süssük 1,5 órát. 20 perccel azelőtt, hogy elkészülne, vegyük ki a húst a sütőből, és kenjük be a tetejét a paradicsompürével. Süssük még 20 percet. A paradicsomtól szép, pirosas színe lesz a fasírtnak.

4. Hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan szedjük ki a formából. Petrezselymes vagy sült burgonyával fogyasszuk, és friss tavaszi zöldségsalátával.