8 fenséges ételvariáció csirkemellből – Ha már ráuntál a hagyományos ízekre

Szabó Erzsébet
Írta: ,
8 fenséges ételvariáció csirkemellből – Ha már ráuntál a hagyományos ízekre
Szeretnél egy kis izgalmat csempészni az egészséges táplálkozásba? Az egyik alapvető diétás főételünk a csirkemell, azonban erre a finomságra is hamar ráunhatunk, ha mindig ugyanúgy készítjük el. Hogyan lehet a legkönnyebben variálni annak érdekében, hogy sokáig kitarts a megreformált életmódod mellett?
Pácolt csirkemell
Ha kevés időd van, mindig csak éppen annyi, hogy valamit bekapj, akkor érdemes a csirkemellet pácolva a hűtőbe tenned.
 
Jó, ha nem a kész, bolti fűszerkeverékekre támaszkodsz, hanem te magad állítod össze a pácot.
 
Jó ötlet a mustár- olívaolaj kombinációja csípős, erőteljes ízű fűszerekkel, esetleg az olívaolaj-tejszín keveréke zöldfűszerekkel, fokhagymával.
 
Azért is jó, ha variálod a pácokat, mer így nap, mint nap új íz kerülhet az asztalra. 
Csirkemell kockázva, csíkozva
A megfűszerezett, esetleg bepácolt csirkemellet sütés után akár fel is kockázhatod, csíkozhatod, mert bár így az íze nem igazán változik, a salátával és az öntettel összekeverve mégis kicsit különlegesebb lesz az összhatás.
 
Alkalomadtán meg is bolondíthatod néhány darab pirított kenyérkockával az ételt, hogy ízben és állagban is valami újdonságra bukkanj. 

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra